Qui pot utilitzar les biblioteques?

Les biblioteques de la ciutat són equipaments oberts a tothom, sense excepcions. L’accés, doncs, és lliure, universal i gratuït.  Per fer ús de determinats serveis, com ara el de préstec o internet, cal tenir el carnet de la biblioteca, que també és gratuït.

Com contactar: adreces i telèfons

Biblioteca Central
Jardí de Can Sisteré, s/n 08921 Santa Coloma de Gramenet. Tel. 93 466 15 51
A/e: b.sta.colomag.c@diba.cat
Facebook: https://www.facebook.com/biblioteca.centralsantacolomag


Biblioteca Can Peixauet
Av. Generalitat, 98-100  08923 Santa Coloma de Gramenet. Tel. 93 466 52 70
A/e: b.sta.colomag.cp@diba.cat
Facebook: https://www.facebook.com/CanPeixauet/


Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré
Pl. Sagrada família, 2/n 08924 Santa Coloma de Gramenet. Tel. 93 468 26 97
A/e: b.sta.colomag.s@diba.cat
Facebook: https://www.facebook.com/bibliosinguerlin/


Biblioteca del Fondo
Carrer Massenet 28-30, 1a planta 08922 Santa Coloma de Gramenet. Tel. 93 468 46 12
A/e: b.sta.colomag.f@diba.cat
Facebook: https://www.facebook.com/BibFondo/

Quin és el nostre horari?

Biblioteca Central
Tardes de dilluns a divendres de 15:30 a 20:30h
Matins de dimarts a dissabtes de 10:00 a 14:00h


Biblioteca Can Peixauet
Dilluns, dimecres i divendres de 15:30 a 20:30h
Dimarts i dijous de 10:00 a 20:30h
Dissabtes de 10:00 a 14:00h

Biblioteca de Singuerlín – Salvador Cabré
Dilluns, dimarts i dijous de 15:30 a 20:30h
Dimecres i divendres de 10:00 a 20:30h
Dissabtes de 10:00 a 14:00h


Biblioteca del Fondo
Dilluns, dimarts i dijous de 15:30 a 20:30h
Dimecres i divendres de 10:00 a 20:30h
Dissabtes de 10:00 a 14:00h

Carnet de la biblioteca

Per què serveix el carnet de la biblioteca?
El carnet de la biblioteca, que és gratuït i vàlid a totes les biblioteques públiques de Catalunya, serveix per a endur-se documents en préstec, fer ús dels ordinadors de les biblioteques i accedir a l’espai wi-fi, entre d’altres serveis. A més, no oblideu que amb el carnet gaudireu d’un munt de descomptes i altres avantatges (consulteu apartat....).
Cal recordar, però, que cada persona només pot tenir un únic carnet.

Què haig de fer per tenir el carnet?
El carnet és gratuït, es fa al moment i només cal presentar, el DNI, permís de residència o passaport en vigor.
Els menors de 14 anys han de venir acompanyats del pare, mare o tutor legal per tal de signar digitalment l'autorització. Si els menors disposen de DNI,  també cal que el facin constar en el moment de fer-se el carnet.

Què haig de fer si he perdut el carnet?
En cas de pèrdua del carnet, en primer lloc cal comunicar-ho immediatament a la biblioteca.
Els duplicats del carnet de préstec, tret que se'n justifiqui documentalment la sostracció o robatori mitjançant la corresponent denúncia, estaran subjectes a pagament dels preus públics vigents segons les taxes de la Diputació de Barcelona.

Puc utilitzar el carnet d'una altra persona en el seu nom?
El carnet de la biblioteca és personal i intransferible. Només en casos especials i prèvia autorització de la persona interessada, el carnet podrà ser utilitzat per una altra persona.

I si he canviat d’adreça o telèfon?
En aquests casos, vés a la biblioteca i comunica el canvi de dades tan aviat com et sigui possible.

Servei de prèstec

Què cal fer per agafar documents en préstec?
El servei de préstec és gratuït. Per a fer-ne ús, cal portar el carnet de la biblioteca. Si veniu en família, és important recordar que cadascú s’ha d’emportar els documents que ha triat amb el seu propi carnet.

Quants documents em puc endur en préstec?
Fins a un màxim de 15 llibres o revistes, 6 pel·lícules o documentals i 9 CD o CD-ROM. Amb el carnet, podeu fer ús del servei de préstec a qualsevol biblioteca, però el total de documents que agafeu no pot ultrapassar les quantitats indicades.

Puc demanar documents d’altres biblioteques?
Pots demanar llibres i revistes, però no material audiovisual o en altres suports. Atès que el trasllat de documents entre biblioteques es gestiona a través d’empreses contractades, cal pagar pel servei. Actualment, la tarifa és d’1,50€ per exemplar.

Quant de temps puc tenir els documents en préstec?
Durant 30 dies. Per descomptat, es poden tornar abans de la data indicada.

Podeu demanar fins a un màxim de dues pròrrogues de 30 dies cadascuna, que es concediran automàticament a no ser que hi hagi alguna reserva. Podeu sol·licitar les pròrrogues personalment, per telèfon o a través de l’espai personal del web. 

Puc reservar els documents?
Només es poden reservar els documents que estan en préstec.
Per fer la reserva d'un document cal adreçar-se al personal de la biblioteca, o fer-ho des d'Internet utilitzant l'opció de gestions en línia).
Quan l'usuari retorni el document prestat, t’avisarem per a que passis a recollir-ho abans d'una setmana

Puc saber què tinc en préstec i l’estat de les meves reserves?
Sí. Des de tràmits en línia a l'opció Espai personal podreu saber quins documents teniu en préstec, quan els heu de retornar, si heu fet alguna reserva i si ja ha arribat o no, o comprovar les vostres dades d'usuari

Fons i col·leccions

Com puc saber quins llibres, pel·lícules, música, revistes o altres tipus de documents hi ha a la biblioteca? 
Molt senzill: vés a l’opció catàleg i un allà podràs cercar, de la manera més senzilla, el fons de la teva biblioteca. Naturalment, també pots preguntar al personal de les biblioteques. Amb molt de gust t’atendrem i t’ajudarem a trobar  allò que busques.

Com puc saber les darreres novetats disponibles a la meva biblioteca?
Pots consultar les darreres novetats des la (enllaç). D’altra banda, les biblioteques colomenques sovint fem exposicions, guies i llistats de novetats. Et convidem a que vinguis i ho vegis directament, o que ho consultis des del web, Facebook.... .

Voldria que la biblioteca compri un document. Què de fer?
Pots proposar l'adquisició d'un document no existent a la biblioteca mitjançant el formulari de Sol·licitud de compra que trobareu a gestions en línia. També pots adreçar-te directament als taulells de biblioteca.
La comissió de selecció valorarà la teva proposta  tot partint de criteris estrictament professionals i en funció de la disponibilitat pressupostària.

Puc donar llibres i altres documents?
Les biblioteques agraeixen la donació de documents, però, per tal d’assegurar la qualitat dels nostres fons i llur adequació a les necessitats d’informació, coneixement, cultura i lleure de qualitat, hi ha algunes condicions. Per a més informació, consulta l’apartat política de donatius.

Servei d'Internet

Puc connectar-me a Internet a través dels ordinadors de la biblioteca?
Sí, les biblioteques de la ciutat t’ofereixen ordinadors on, de forma gratuïta, podràs accedir a Internet i a diversos aplicatius ofimàtics. Només necessites disposar del carnet.
Per tal de garantir-ne l’accés a tothom, el nombre d’hores permès està regulat. 

Com puc reservar els ordinadors d’Internet i +?

Per reservar un ordinador cal accedir a l'adreça d'Internet i +  i identificar-te tot introduint el número d'usuari que consta al teu carnet de la biblioteca i el PIN. Recorda que inicialment el PIN és la teva data de naixement (ddmmaaaa).

Tot seguit, tindràs l'opció de fer una reserva nova o bé consultar-les que tens pendents i eliminar-ne alguna si ho desitges:

És cert que puc utilitzar el servei de wi-fi? Quins passos haig de fer?

Totes les biblioteques posen a disposició dels seus usuaris la xarxa sense fils per utilitzar Internet. Us podeu connectar a les zones wifi habilitades, només cal que introduïu el número del vostre carnet i el vostre PIN.

Servei d'informació

Com buscar la informació que necessito?
Et pots adreçar al Servei d'informació de la biblioteca on el seu personal t’assessorarà en l'ús de les eines de cerca. També ens pots demanar informació i orientació a través del correu electrònic.
Et convidem que utilitzis les eines del nostre web, així com les de la plana de la Biblioteca virtual (clica AQUÍ). Hi  trobaràs un munt de bases de dades i recursos informatius de tota mena.

Cursos i formació

Hi ha cursos gratuïts per aprendre ofimàtica i Internet? Com m’hi puc apuntar?
Oferir cursos d’introducció a Internet, ofimàtica i les noves tecnologies és una de les prioritats de les biblioteques de Santa Coloma. Posa’t en contacte amb nosaltres  per estar al corrent dels cursos que podem oferir i de com apuntar-s’hi.