Foto de Núria Parlon

Propostes per a celebrar 40 anys de l’Escola de Música Can Roig i Torres

El passat mes de novembre l’Escola Municipal de Música va complir quaranta anys de trajectòria. Malauradament vam d’haver de suspendre tots els actes programats per aquesta celebració i traslladar-los a un temps millor.  El programa corresponent al primer semestre d’aquest 2021 de l’Auditori Can Roig i Torres se centrarà, llavors, en aquesta efemèride, amb la campanya 40 anys, 40 concerts.

Durant aquests cursos, més de 3.000 alumnes de la ciutat s’han format musicalment a
l’Escola, alguns i algunes fins i tot han arribat a esdevenir figures destacades, tot completant el seu currículum professional en centres internacionals. Podem dir, sense temor a l’equívoc, que la nostra Escola de Música ha estat i segueix essent una excel·lent pedrera artística en el que fa a la música clàssica. Un projecte de qualitat, amb caliu humà i sense complexos que ofereix un valor afegit molt especial a la nostra estimada Santa Coloma.

La programació estable que us proposem tindrà com a protagonistes alguns d’aquests músics i músiques que han traspassat el seu art més enllà dels confins de la nostra
ciutat.


Els concerts previstos són els de Glòria Expósito, violoncel·lista; Adriana Aranda i Elionor Martínez, sopranos; Abel Iglesias, Adrián Blanco, Bernat Sánchez i Isaac Rodríguez, pianistes; Andrea Talavero i Júlia Álvaro, violinistes; Cristina Segura,  mezzosoprano i Blai Navarro, acordionista. Però el nostre Auditori dóna cabuda a altres expressions i gèneres musicals, com és el cas del cantautor colomenc José Luis Ladera, que ens presentarà el seu esperat darrer treball, Cuarto.

Commemorarem el quarantè aniversari de l’Escola, també, amb concerts en altres equipaments municipals, com les biblioteques, el Museu Torre Balldovina o el Teatre Sagarra.  Així  mateix, s’ha previst  la  sisena edició  de l’stage musical,  fenomenal  oportunitat formativa complementària per a l’alumnat. I tancarem temporada amb el cicle Can Roig i Torres en concert i finalment amb els concerts de la 3a Mostra a càrrec dels i les alumnes del centre.

Us esperem a l’Auditori Can Roig i Torres amb les corresponents mesures de seguretat i prevenció, per a celebrar sense riscos i un any després, els quaranta anys de la nostra Escola. Per a gaudir – en definitiva – de la música amb cor i ànima feta a la nostra ciutat.

 

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet