Foto de Núria Parlon

Talent, creativitat i futur a Can Roig i Torres

L’Auditori Can Roig i Torres duu a terme una molt necessària tasca de difusió i promoció de la música a la nostra ciutat, amb especial èmfasi sobre les disciplines clàssiques però sense perdre de vista les varietats estilístiques contemporànies, des d’un prisma pedagògic i la sensibilitat envers la facilitació de l’accés a la nostra ciutadania. Creiem i defensem el dret d’accés universal a la cultura i, en especial, a la música! I aquesta perspectiva l’apliquem, sempre, a l’hora d’organitzar la programació de l’Auditori.

Destaquem enguany la segona mostra “Músic & Roig”, que esdevindrà la seva columna durant aquest primer cicle d’espectacles de l’any. Té com a prioritat la voluntat d’apropar-nos a l’activitat de solistes, grups instrumentals i orquestres, amb concerts que es desenvoluparan en diferents escenaris, començant pel mateix auditori municipal, seguint pel Teatre Sagarra i, finalment, les quatre biblioteques públiques: Central, Fondo, Singuerlín i Can Peixauet, en un programa coordinat que es durà a terme durant la primera quinzena del mes de març.

La programació estable se centrarà en les tradicionals vetllades de música clàssica, inaugurant temporada amb l’intèrpret Flavio Villani al piano, seguit del “Poema harmònic” de Maria Camahort i Carles Marigó; un concert de tints contemporanis sota el títol “El segle XX per a fl auta i piano” amb Christian Farroni i Àlex Alguacil; el recital “Els violoncels oblidats del segle XVIII” a càrrec d’Amat Santacana, Clàudia Romaní i David Palanca i el I Festival d’Improvisació Barcelona To Be Beethoven.

La música popular estarà representada per la cantant colomenca Mireia Inglés en el seu primer concert a la ciutat dins del concurs Cabal Musical. Aquest és un projecte d’innovació social per a la inclusió, basat en l’acompanyament artístic de joves amb sensibilitat i inquietuds musicals. Els i les participants reben formació, orientació i recursos per a convertir el seu impuls creatiu en projectes d’emprenedoria i professionalització. Tot un projecte de suport al talent musical, que contribueix a la transformació i la dinamització cultural del territori, al qual ens enorgulleix participar.

El programa comptarà, a més, amb la trenta-quatrena edició de Can Roig i Torres En Concert. Una programació combinada de les tradicionals actuacions del professorat, els denominats “3/4” i les “Soirées Musicals”. Clourem el cicle des del vessant del foment de la formació, amb el sisè Stage d’Interpretació Musical Can Roig i Torres, els concerts dels i les alumnes de l’escola i el cicle Música SC.

Veniu a gaudir i a deixar-vos encisar per les experiències musicals que us proposem, en el millor dels escenaris! Veniu a l’Auditori!

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet