Foto de l'Escola de Música

40 anys ensenyant música

Després de 40 anys de docència i de contribuir a la dinamització cultural de la ciutat, des de l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres fem una reflexió de quin ha estat el paper en l’aprenentatge de la música per pràcticament uns 3000 alumnes que hem tingut al llarg de tots aquests anys. També fem constar quin impacte ha tingut en el seu futur i per quants d’ells el pas de l’Escola ha estat un tret de sortida en el món professional.

Està demostrat científicament que l’educació musical és molt beneficiosa per a l’evolució afectivocognitiva de la persona, només cal llegir a Jean Piaget (psicòleg suís,1896-1980) i sobretot en el nostre cas, a Edgar Willems (pedagog belga,1890-1978).

L’Escola ofereix un servei que es converteix en un referent també per a aquelles persones que participen en projectes des d’altres àmbits educatius i socials com SANTA COLOMA SONA, SANTA COLOMA SONA +, ARA TOCA CANTAR, els concerts que es fan per L’AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA i per a les RESIDÈNCIES DE LA GENT GRAN i EL MUSICALMENT, activitats que ja es poden considerar indispensables per a la nostra ciutat.

Estudiar música et permet gaudir molt més de la música en general. De fet, considerem que és importantíssim crear una bona xarxa de amateurisme d’on sortirà també el públic per als concerts, els alumnes del futur i com no els professionals. Aquest “fer disfrutar” la música, hauria de ser un dels principals objectius del centre, el millor llegat que podríem deixar a la gran majoria d’alumnes que acaben deixant els estudis musicals, LES GANES DE SEGUIR GAUDINT DE LA MÚSICA.

CLAUSTRE DE PROFESSORS DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA CAN ROIG I TORRES

Santa Coloma de Gramenet, juliol 2019.