Santa Coloma, una ciutat amb empenta i esperança!

logo ajuntament i alcaldessa

Comencem un procés de consulta i participació amb la ciutadania i les entitats colomenques per revalidar el Pla d'Acció Municipal (PAM) amb l'horitzó 2020-2023. Aquest és un procés que hem hagut d'adaptar a la situació complexa que estem vivint, per fer front a les conseqüències socials i econòmiques per la dura pandèmia del coronavirus.

El PAM continua sent el full de ruta que ha d'incloure totes aquelles accions i mesures prioritàries i consensuades amb la ciutadania, que hem d'executar des de l'equip de govern durant aquest mandat, amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de Santa Coloma, en un context molt difícil per a moltes famílies i en general per a molts colomencs i colomenques.

La proposta de partida l'hem alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la denominada 'Agenda 2030', un compromís traçat per l'Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), amb les polítiques que cal fer als territoris en favor de les persones, el planeta i la prosperitat. En el cas de Santa Coloma, focalitzem les prioritats de mandat en sis objectius fonamentals, al voltant dels quals s'emmarcaran les mesures que posarem en marxa, com són la reducció de les desigualtats, la igualtat de gènere, l'educació de qualitat, l'acció climàtica, les ciutats i comunitats sostenibles, i les aliances amb institucions i organitzacions.

Hem escollit aquests objectius perquè són els que millor representen els valors i el model de ciutat cap al que hem d'avançar plegades i plegats, un model basat en la defensa de la igualtat d'oportunitats, la justícia social, el medi ambient i alhora apostant per la gestió eficaç, des del món local, a l'emergència ciutadana que vivim per la crisi del virus Covid-19.

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet