Sessió del Fòrum del PAM

La reducció de les desigualtats socials és la prioritat de la ciutadania per al PAM 2020-23

Fòrum PAM 2020-2023 (04-07-2020)

És el colofó d’un procés participatiu obert a tothom que es va iniciar a principis de juny, i que enguany s’ha hagut de fer de forma telemàtica a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. Amb les aportacions de les veïnes i veïns de Santa Coloma, s’ha elaborat el full de ruta del govern de la ciutat per als pròxims quatre anys. 

Segons les dades presentades, la principal prioritat de la ciutadania és la reducció de les desigualtats socials per garantir que ningú es quedi enrere, especialment d’aquelles que afecten la gent gran. Així, entre les 10 prioritats més votades, la primera y la tercera atenyen a aquest col·lectiu: “Atendre el 100% de les demandes socials de la gent gran”, amb un 92,8 % de vots, i “Obrir els habitatges dotacionals a l’Escola Miguel Hernández i facilitar l’apertura del centre de dia”, amb un 86,9 % dels vots.

La quarta prioritat més votada també està inclosa dins de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) que fa referència als Drets de la ciutadania i ha estat: “Informar a les famílies vulnerables sobre l’accés a les tarifes socials dels subministres” (86,9 %). Recordar que en aquesta ocasió, la proposta de partida del PAM s’ha alineat amb els 17 ODS de l'Agenda 30, un compromís de les Nacions Unides  que inclou polítiques a favor de les persones, el planeta i la prosperitat.

Altres de les demandes preferents per a la ciutadania són la promoció de l’ocupació, les accions contra el canvi climàtic i el foment de les energies més sostenibles, la igualtat de gènere en tots els seus àmbits, l’acompanyament a les dones en situació de violències masclistes, així com la sensibilització i la prevenció de les mateixes tant en l’entorn educatiu com en la societat.  

Aquestes dades són el resultat d’una enquesta ciutadana que han realitzat més de 1.000 persones online o via telefònica.  
 
Propostes dels grups de treball
Durant el mes de juny també s’han creat diferents grups de treball virtuals, on s’han repassat i debatut totes les accions previstes en els diferents àmbits del govern municipal per al proper mandat. D’aquests grups de treball, s’han enregistrat fins a 500 participacions, i avui s’han presentat 120 propostes, que s’han sotmès a votació entre el públic assistent (tant online com físicament, a la sala del centre Pompeu Lab, on s’ha fet seguiment de la projecció del Fòrum) La gran majoria han estat aprovades i assumides per l’Ajuntament. 

A banda d’anar desgranant les accions del govern consensuades per als pròxims anys, durant l’acte també hi ha hagut actuacions musicals i jocs.
 
Sis objectius principals per a construir un projecte de ciutat
Els 17 ODS inclosos dins de l’Agenda 30 estan presents en les polítiques del PAM a través de 6 eixos o objectius principals que englobaran tots els altres i que són aquests: Reducció de les desigualtats, Igualtat de gènere, Educació de qualitat, Acció climàtica, Ciutats i comunitats sostenibles i Aliances. S'han escollit aquests objectius perquè són els que millor representen els valors i el model de ciutat cap al que es vol avançar, basat en la defensa de la igualtat d'oportunitats, la justícia social i el medi ambient.

Documents Fòrum PAM

Nom de fitxer Informació Modificació
Llistat de vots

Fòrum del PAM. 4 de juliol de 2019.

372 KB 03.07.2020 21:41
Formulació de les propostes que es sotmetran a votació

Fòrum del PAM. 4 de juliol de 2019.

530 KB 03.07.2020 21:41