Activitats Raval

Instruments inventats

A través de la transformació d’objectes i l’aprofitament de materials inservibles es crearan instruments inventats. Treballarem la creativitat, aplicant conceptes científics mitjançant el joc, a més d’explicar i treballar valors mediambientals.

A partir de 12 anys.

Dilluns de 17 a 18.30 h

Del 13 de febrer al 3 d’abril

8 sessions d’ 1,5 h / Preu: 15 €  (12 h)

Qui diu que per a fer música es necessiten instruments cars i complexes?
Si sempre has volgut tocar un instrument, què millor que començar per construir-lo?

Aquest taller és el lloc perfecte per començar.

Estem envoltats d’objectes que produeixen sons, moltes vegades inesperats i en aquest taller aprendrem a reciclar materials del nostre entorn per redescobrir i experimentar amb les seves sonoritats.

Ens oblidarem del mite de la complexitat tècnica de la construcció d’instruments i descobrirem que realment és propera, assequible i amb possibilitats infinites.

Comprendrem les qualitats del so i descobrirem quines són les bases per entendre l’acústica d’un instrument o escultura sonora, aprenent sobre els seus fonaments i principis.

Construirem aeròfons, idiòfons, membranòfons, cordonòfons… i fins i tot podrem electrificar els nostres instruments, ja que construirem micròfons que ens permetin treure el millor partit a les nostres creacions.

Aquest és un taller de caràcter pràctic en el qual experimentarem, escoltarem, dissenyarem, afinarem, tocarem, reciclarem i col·laborarem per crear una peça sonora conjunta on posarem a prova les nostres creacions.

 

Còmic i art gràfic

Ens endinsarem en el llenguatge gràfic del còmic i la il·lustració. Aprendrem a dibuixar personatges, dotar-los de vida i personalitat, així com a crear escenaris i explicar les històries que tinguem al cap, a partir del projecte personal de cada un dels alumnes.

El taller està plantejat d’una manera molt oberta, cadascú treballarà de la manera que més li interessi el tema proposat a l’inici de cada classe, seguint el seu ritme natural i interessos personals.

A partir de 12 anys.

Dimecres de 18 a 20 h

Del 15 de febrer al 5 d’abril

8 sessions de 2 h / Preu: 20 €  (16 h)

 

Dansa cabaret

Aprèn coreografies inspirades en el musicals de Broadway, amb un estil sensual i molt de jazz.

Dijous de 19 a 20.30 h

Del 16 de febrer al 6 d’abril

8 sessions d’ 1,5 h / Preu: 15 €  (12 h)