Nou Passeig Salzereda

Entre tots i totes, renovem, millorem... Gaudim!

foto. imatge de l'asemblea informativa
Un total de 287 persones van participar a la trobada veïnal de l’Escola Santa Coloma.

A l’octubre del 2016 ens va arribar la notícia de què Santa Coloma rebria 15 milionsde la Unió Europea per fer realitat diversos projectes, entre ells, la urbanització del Passeig de la Salzereda.

Una sola condició s’imposava: que els projectes que es presentessin en el marc de l’Estratègia Urbana Sostenible i Integrada (EDUSI), s’havien de finalitzar com a molt tard el 2020.

Amb aquest impuls, els tècnics de Serveis Territorials de l’Ajuntament ja van passar de dibuixar algunes idees inicials que s’havien començat a treballar al 2015 a elaborar un projecte sobre plànol, que comptés amb les aportacions que la ciutadania havia expressat en el marc del procés participatiu de l’EDUSI, mereixedor dels fons europeus.

Uns mesos més tard, ja es va poder presentar un primer projecte als veïns i veïnes, per la qual cosa es van convocar dues reunions informatives on es van explicar les característiques d’aquest projecte inicial, resolent dubtes al respecte i recollint diferents opinions.

El primer projecte presentat en ferm consistia en construir un gran parc a la vorera del riu, ampliant la franja de pas actual i implantant-hi alguns elements per afavorir l’oci com, per exemple, zones de jocs infantils. Es tractava de fer un gran espai obert al riu com s’ha dut a terme en altres ciutats europees, i potenciar aquest gran espai lliure natural de la ciutat.

Paral·lelament a les reunions informatives es va fer un treball de camp per copsar el sentiment dels veïns i veïnes cap a les necessitats que hauria de cobrir el nou Passeig. Amb les aportacions inicials i les obtingudes en les reunions informatives i el contacte directe amb la ciutadania, es va arribar a la conclusió que hi havia dos models de Passeig possible.

Bàsicament, les inquietuds de bona part de gent es resumien en els dubtes que presentava el fet d’apropar la calçada de circulació als edificis, la pèrdua de vorera, la manca d’aparcaments o el fet que, tenint en compte els usos habituals del barri, a alguns membres del veïnat no els hi semblava bé traslladar la zona de passeig i joc a la vorera del riu.

Així, dos models es perfilaven: un basat en el projecte inicial però millorat, que feia passar la zona de passeig a la vorera del riu, i l’altre, més “conservador” que, a grans trets, mantenia l’amplada de la vorera actual i eliminava elements antics com les jardineres en desús i els murs, amb la finalitat de deixar la zona de passeig més a prop de les cases.

Totes dues possibilitats presentaven pros i contres, de manera que l’alcaldessa Núria Parlon va convocar el veïnat a una nova reunió celebrada el passat 13 de juliol a l’Escola Santa Coloma. L’objectiu era tornar a explicar els dos projectes possibles, copsar quin dels dos era considerat més atractiu per les gairebé 300 persones que hi van assistir i, en cas que persistissin alguns dubtes, convocar un procés participatiu complementari per permetre que tots els veïns i veïnes poguessin triar entre les dues alternatives possibles.

Així, el proper dissabte 16 de setembre, quedeu tots i totes convocats de nou a l’Escola Santa Coloma per decidir quin Passeig voleu. Cal que Santa Coloma aprofiti aquesta oportunitat amb tots els nostres esforços i il·lusions posats en l’horitzó 2020.


L’Ajuntament ofereix a la ciutadania tecnologia virtual perquè esculli el futur disseny del passeig de la Salzereda

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha presentat un innovador sistema de tecnologia virtual que l’Ajuntament posa a disposició dels veïns i veïnes d’aquesta ciutat des d’avui. Unes ulleres 3D i dues pantalles de plasma permetran al veïnat conèixer de manera virtual les dues opcions de disseny que l’Ajuntament ofereix per a la nova urbanització del passeig de la Salzereda, una de les vies de comunicació més importants d’aquesta ciutat, que transcorre paral·lela al riu Besòs, entre el passeig de Llorenç Serra i el carrer de Jacint Verdaguer. El dia 16 de setembre la ciutadania escollirà una de les dues propostes de disseny. L’alcaldessa ha estat acompanyada en la presentació pel tinent d’alcaldessa d’Urbanisme, Jordi Mas.

Llegir més...

 
 

LES PROPOSTES

Coneix els detalls de les dues propostes amb vídeos interactius 360º

imatge virtual del model 1
Model 1
imatge virtual del model 2
Model 2

Més informació

Si abans del dia de la consulta participativa vols rebre més informació o et cal algun aclariment, posem a la vostra disposició un telèfon d’atenció permanent en el número:

699 12 41 11

També et pots adreçar al mateix número si vols muntar una reunió a la teva  escala o si vols que vinguem a visitar-te per parlar directament de les possibilitats de cadascuna de les opcions.

També rebràs atenció permanent en aquesta adreça electrònica: