Amb l’arribada imminent de les festes nadalenques, Santa Coloma es prepara per celebrar la seva Festa Major d’Hivern, la més tradicional. Fins a finals del segle XIX, quan santa Coloma va esdevenir un lloc d’estiueig -tot traslladant la seva Festa Major al setembre, els actes que es duient a terme al voltant del dia de la seva patrona, 31 de desembre, eren l'esdeveniment festiu més important de l’any. Ara seguim celebrant-la, posant l’accent en una programació d’activitats culturals i lúdiques per a totes i tots.

En aquesta oferta d’activitats hi juguen un paper determinant les entitats ciutadanes i molt especialment, les que promouen les tradicions populars catalanes. Els correfocs i cercaviles hi aportaran el toc més nostrat amb un seguit de propostes que, de ben segur, despertaran l’entusiasme i la participació.

Els equipaments culturals de la ciutat esdevindran parada obligatòria amb una programació cultural de qüalitat, especialment dissenyada per compartir amb la família i els nostres éssers estimats.

Celebrarem el 31 de desembre, Diada de Santa Coloma, amb un seguit d’activitats tradicionals impulsades pel teixit associatiu. I la cloenda d’una jornada tan assenyalada la posarà l’exitosa Festa de Cap d’Any, que retornarà a la Plaça de la Vila per a rebre 2018 amb alegria i esperança.

Els infants seran, sense dubte, destinataris principals de bona part del programa d’actes. Amb aquesta voluntat posem en marxa enguany una nova proposta, el Circ de Nadal, que oferirà a la canalla tallers de disciplines circenses en el marc de la plaça Pau Casals. I l’esperadíssima Cavalcada de Reis clourà la Festa, omplint els carrers de màgia i fantasia.

Us convido a encarar la recta final de l’any des del civisme i la solidaritat. A gaudir d’uns dies plens de il·lusió, des de l’esperit de pertinença a una ciutat plena d’història i de vida com és la nostra.

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet