Dia de l'Orgull i contra LGTBIfòbia

COMMEMORACIÓ DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA

Dimecres, 17 de Maig

18h. Hora del Conte: “Contes de Rosa i de Blau”, a càrrec d’Assumpta Mercader.

Una proposta que ens convida a anar més enllà dels rols tradicionals de gènere i a expressar la nostra identitat des del reconeixement de la diversitat i la plena igualtat.

Lloc: Biblioteca del Fondo, Sala Sayrach
Edat:  A partir de 5 Anys

19 h. Inauguració Espai LGTBI a la Biblioteca del Fondo.

Presentació del nou Espai LGTBI i de la significació per a la ciutat del seu fons bibliogràfic.

L’acte comptarà amb una lectura, per part de persones en representació de diverses entitats de la ciutat, de l’autora Gloria Fuertes, amb motiu del centenari del seu naixement i en reconeixement de la seva obra i llegat.

Lloc: Biblioteca del Fondo
Organització:  Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Dijous, 18 de Maig


21h. Teatre “Limbo”, a càrrec de la Companyia Les Impuxibles.

Què passa quan t’identifiques amb un gènere que no és el que el teu cos determina? Limbo és la història d’un trànsit. Les vivències i l’imaginari de l’Albert, que abans era la Berta.

Lloc: Teatre Sagarra
Entrada gratuïta
Organització:  Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.


DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGTBI

Dimecres, 7 de juny

18h. El dia a dia de la transsexualitat. Xerrada- debat a càrrec de Chrysallis Catalunya.

Lloc: Mas Fonollar
Organització: Entenem Santa Coloma

Dimecres, 28 de Juny

19 h. Lectura del Manifest de l’Orgull LGTBI. Recital poètic a càrrec de Sonia Moll.

Commemorarem el dia de l’Orgull amb la lectura del manifest, la penjada de la bandera LGTBI a la Plaça de la Vila i amb el recital poètic final.

Lloc: Plaça de la Vila.
Organització:  Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dijous, 29 de Juny

19h. El Festival FIRE a Santa Coloma. Projecció de la Pel•lícula “:”Io e lei [Jo i ella]”, de la directora Maria Sole Tognazzi.

Des d’una perspectiva inusual la pel•lícula ens mostra la maduresa d’una relació lèsbica emmarcada en plena crisi dels quaranta, donant valor i bellesa a la naturalitat i la normalitat amb què s’explica una història d’amor senzilla i alhora extraordinària entre dos éssers humans.

Lloc: Biblioteca de Singuerlín.
Organització:  Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dissabte, 15 de Juliol

9h. Torneig de Voleibol LGTBI

Torneig solidari i reivindicatiu per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI. Dos nivells disponibles per participar i premis pels equips guanyadors. Aquí teniu tota la informació: http://www.gramenet.cat/scinfo/mes-info/article/torneig-de-voleibol-lgtbi/

Lloc: Pavelló de La Bastida
Organització: Panteres Grogues. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

18h a 00h. Segona edició de la Festa de l’Orgull LGTBI
Continuem la celebració de l’Orgull de la mà de l’entitat Entenem Santa Coloma, amb molta música i gresca.

Lloc: Mas Fonollar
Organització: Entenem Santa Coloma. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

 
 

#santacolomadiversa La primavera dels drets

Hi han dates que ens recorden la llarga  lluita de dones i homes per conquerir drets tant fonamentals com la lliure expressió de l’amor, la sexualitat o la pròpia identitat.

Dates que ens recorden que fa només vint anys l’homosexualitat era considerada una malaltia mental i que encara avui la transexualitat continua catalogada com una patologia. Que ens  mantenen alerta contra tots els prejudicis i ens fan denunciar qualsevol manifestació de lgtbifòbia.

Dates que ens parlem de la conquesta de drets i llibertats, de la dignitat d’una comunitat.

A Santa Coloma fem de la diversitat un motiu d’Orgull; perquè plural és la nostra societat i perquè diverses som les persones. Defensem la diversitat i el dret que tenim totes les persones, petites i grans, a expressar-la en allò que ens fa més humans; la nostra manera de viure l’amor o la nostra identitat. 

A Santa Coloma treballem perquè la pluralitat d’expressions de les identitats de gènere o de la nostra diversitat afectiva i sexual no esdevingui un argument d’odi i discriminació sinó d’afirmació de drets, de reconeixement, d’expressió d’autoestima individual l col•lectiva.

I ho fem de la ma de la nostra ciutadania, des del compromís d’entitats com Entenem Santa Coloma, referent a la nostra ciutat, de totes aquelles persones que volem acabar amb tots els armaris” i el immens patiment que han provocat.

A continuació us presentem un seguit d’activitats destinades a commemorar el Dia Internacional contra la Lgtibifòbia i el Dia de l’Orgull LGTBI. Una proposta variada que va des de la programació de contes infantils a una obra teatral que ens parla del trànsit d’identitat que viu una adolescent, de la inauguració del Espai LGTBI a la nostra ciutat a xerrades, recitals de poesia, de la proposta esportiva que ens fa l’associació Panteres Grogues a la programació per primera vegada del Festival de Cinema Fire a Santa Coloma i de la Segona edició de la Festa de l’Orgull de ma de l’entitat Entenem Santa Coloma.

Us animem a participar en totes elles i a seguir fent de Santa Coloma una ciutat de la que ens sentim orgulloses, una ciutat referent en la defensa de la diversitat i en el dret a ser i a estimar com vulguem.

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet