Núria Parlon

Aquest programa és el clam de la nostra ciutat que diu «Prou de violències masclistes!». Una proposta coral que recull tots els actes de les entitats i de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per commemorar el 25 de novembre, tot convidant-nos a desmarcar-nos de les violències contra les dones, de totes, de les visibles i les invisibles.

La violència que patim té moltes cares, per això parlem d’ella en plural. Hi ha formes explícites, com ara la violència física, la psicològica o la sexual, entre d’altres; i també d’implícites, com ara la violència estructural o la violència simbòlica.
De totes elles en parlarem durant les jornades, enguany posant l’èmfasi en les violències sexuals, unes de les més silenciades malgrat la seva gran presència a la vida de les dones. Volem trencar el silenci, el tabú i l’estigma per tal d’erradicar el patiment immens que provoquen a les dones que les pateixen.

Volem anar a les arrels d’aquestes violències; als prejudicis, als micromasclismes, a les creences que les fan admissibles i, per tant, possibles. Volem reflexionar conjuntament sobre el significat que tenen les violències masclistes a les nostres vides, com es materialitzen i com el feminisme, l’apoderament de les dones i la consciència crítica són les eines per a la seva prevenció. Us convidem a enderrocar el mur de les violències masclistes; desmarcar-nos-en és una tasca en la qual tothom ha de prendre partit. És la nostra responsabilitat, d’homes i dones, el no contribuir a aquest mur amb cap prejudici, amb cap microviolència, junts i juntes podrem enderrocar-lo.