SC Ciutat Compromesa

Nova visita d’estudiants colomencs al Memorial de Buchenwald

Del dia 7 al 12 d’octubre, un grup de 10 joves estudiants, dels instituts Ramon Berenguer IV, Torrent de les Bruixes i Numància, i dos professors, Mercè García i Sergi Cervantes, van visitar el Memorial de l’antic camp de concentració  nazi de Buchenwald (Alemanya) en un programa educatiu i de tallers de descoberta històrica i arqueològica amb la col·laboració del servei pedagògic del centre, a càrrec de Pamela Castillo Feuchmann, i de l’Amical de Mauthausen. També van tenir ocasió de conèixer el Memorial de Mittelbau-Dora i la ciutat de Weimar.

un programa educatiu i de tallers de descoberta històrica i arqueològica amb la col·laboració del servei pedagògic del centre, a càrrec de Pamela Castillo Feuchmann, i de l’Amical de Mauthausen. També van tenir ocasió de conèixer el Memorial de Mittelbau-Dora i la ciutat de Weimar.


Cartell de la expo

SANTA COLOMA, UNA CIUTAT DE COOPERACIÓ

Santa Coloma de Gramenet té un teixit social ampli dedicat a la cooperació internacional, la sensibilització, la cultura de pau i els drets humans.

Són associacions i grups integrats per a persones de la ciutat compromeses,  que promouen polítiques o accions adreçades al desenvolupament de col·lectius exclosos o amb risc d’exclusió  social o que treballen per a la millora d’altres països o comunitats en desenvolupament.

Els programes municipals de Cooperació i Solidaritat tenen com objectiu desenvolupar accions i convidar a reflexionar sobre el paper de la solidaritat i la cooperació internacional, el sentit de la solidaritat, l’estat actual dels drets humans i la viabilitat de la cultura de pau.

Aquests continguts són un termòmetre del context social mundial i són necessaris per a la nostra consciència individual i col·lectiva.