Un any més i amb el lema "Obrint Fronteres" arriben les activitats que donen vida a les Jornades per la Pau i la Cooperació. Volem enderrocar els murs que generen desigualtat, violència i patiment a casa nostra i arreu a partir d'una àgora de debat, a la Plaça de la Vila.

Durant els dies 4, 5, 6, 7 i 8 d’Octubre una carpa oberta convidarà al conjunt de la ciutadania a participar activament i conèixer, de primera mà, les nostres entitats ciutadanes que treballen per a la solidaritat, la cooperació internacional, la cultura de Pau i els Drets Humans. De fet, moltes de les activitats han estat coordinades i promogudes per les entitats ciutadanes locals  i alhora acollim el projecte d'abast metropolità Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Coincidint amb les jornades tindrem l’ocasió de rebre a les i els activistes dels drets humans, dins del programa “Ciutats defensores dels drets humans”, en el què el nostre municipi participa. Tindrem a la Hatice Kamer, activista per la llibertat de premsa a Kurdistan que participarà a la Taula Rodona: “Està en risc la llibertat d’expressió?” També ens visitaran la Diana Avella, activista feminista i artista d'hip-hop colombiana; Felipe Moreno, activista per la  Memòria Històrica a Espanya i  veí de la nostra ciutat; i Aliya Harir, jove activista per la construcció de la pau al Pakistan. Tots i totes participaran a l’acte central que tindrà lloc el dijous a la tarda a la carpa. Les activistes Aisha Dabo, periodista i ciberactivista a Gàmbia i Senegal, i Aisha Altubuly, jove activista de Líbia que treballa per les dones i la població jove participaran als Instituts de Secundària amb una conferència sobre el trencament d'estereotips  del Continent Africà.

I coincidint amb les jornades, aquest any marxaran del 7 al 12 d’octubre 10 nois i noies de diferents instituts de la nostra ciutat a visitar el Memorial del camp de concentració de Buchenwald. Aquesta és una gran iniciativa dintre del programa Joves i Cooperació.

Gaudim un anys més, de les nostres jornades solidàries i de les novetats d’enguany. Obrim-nos al món, des de Santa Coloma amb voluntat ferma de justícia, igualtat, fraternitat i pau.

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet