Més info

04jul2017 04:08 Antiguitat: 231 days

Nou aplicatiu del PAM per retre comptes a la ciutadania

Categoria: PAM, Participació, RSS Info, Destacat

Els colomencs i les colomenques ja poden consultar el grau de compliment dels 333 mesures del govern municipal incloses al Pla d’Acció Municipal 2016-2019 (PAM), a través d’un nou aplicatiu on line.

Els colomencs i les colomenques ja poden consultar el grau de compliment dels 333 mesures del govern municipal incloses al Pla d’Acció Municipal 2016-2019 (PAM), a través d’un nou aplicatiu-web amb la drecera pam.grame.net. Al tancament del 2016, s’han executat quasi el 24% dels projectes del PAM tal i com es pot veure detallat en aquest nou web. Això suposa que s’ha complert un quart de les accions que han de ser desenvolupades en el mandat de 4 anys.

Les iniciatives i projectes del govern municipal es divideixen en quatre àmbits d’actuació; un d’ells és el denominat ‘La ciutat de les persones’, que inclou els projectes d’ocupació, gent gran, infància, esport i salut, entre altres. Ja s’han executat un 24,88% d’ells i la resta es materialitzaran en el que queda de mandat.

El segon àmbit és el dedicat a ‘La ciutat per viure i conviure’, amb les iniciatives de civisme, neteja, medi ambient, mobilitat i seguretat ciutadana, i amb un grau de compliment actual del 20,29% de les mesures incloses.

El tercer àmbit és l’anomenat ‘La ciutat oberta’ dedicat a la transformació urbana, qualitat democràtica, polítiques de proximitat, regidories de districte, transparència i bon govern. Actualment, s’han executat el 25,39% dels projectes.

El darrer àmbit és ‘La ciutat del futur’ on s’inclou el grau de compliment pel que fa al projecte de ciutat universitària, de promoció i turisme, joventut, solidaritat, comerç i cultura entre altres, que és d’un 25,11%

Executats el 94% dels projectes del 2016

L'Auditori Can Roig i Torres va acollir, el passat 1 de juny, una nova sessió del Fòrum de seguiment del PAM, que va servir de punt de trobada obert i participatiu de la ciutadania, entitats i representants de l’Ajuntament, on l’equip de govern municipal va retre comptes de l'estat d’execució de les diverses accions que hi inclou a les persones assistents, més d’un centenar.L’acte va estar encapçalat per l'alcaldessa Núria Parlon amb una exposició de les línies mestres del PAM 2016-19 i on va destacar que al 2016 l’equip de govern ha executat el 94% dels projectes i actuacions contemplades per aquell any.

Acte seguit, els regidors i regidores de l'equip de govern van exposar les actuacions del PAM a les seves respectives àrees amb l'objectiu comú totes de millorar el benestar de la ciutadania. Projeccions audiovisuals, música en directe, animacions i totes les dades i informacions sobre l’estat d’execució del Pla d’Acció es van intercalar entre les intervencions dels regidors i Tinents d'Alcaldessa. Fins i tot, el públic assistent ha desplegat un mosaic de rebuig a les violències (a la imatge) en el que va ser el moment més emotiu de la jornada.

En el tram final de l’acte l'equip de govern va respondre a les preguntes, qüestions i suggerències de la ciutadania que va assistir a l'acte.