Més info

12feb2018 05:10 Antiguitat: 9 days

La fibra òptica arriba al Bosc Llarg

Categoria: Treball, Economia, RSS Info, Destacat

L’Ajuntament de Santa Coloma ha signat un conveni amb l’operador Adamo farà arribar la fibra òptica als polígons del Bosc Llarg i Les Canyes. En total, s’hi beneficiaran 39 empreses, una vintena de les quals allotjades al Bosc Llarg, de titularitat municipal.

La tecnologia emprada serà la de Fiber To The Home (FTTH) que permetrà connexions molt potents i que permetran cobrir totes les necessitats de telecomunicacions de les empreses del polígon. La connectivitat esdevé un factor de competitivitat per les empreses en un món on les comunicacions es multipliquen i s’acceleren cada cop més. Per fer el desplegament no caldran obres importants a la via pública, donat que s’aprofitaran les canalitzacions i les xarxes existents.

 

Disponible en unes setmanes

Es calcula que la fibra òptica estigui disponible en les properes setmanes. La instal·lació anirà a càrrec de l’operador Adamo, habilitat per la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions – actualment Comissió Nacional dels Mercats i la Competència –, per prestar serveis de telecomunicacions de banda ampla, servei telefònic fix, Internet i serveis mòbils mitjançant l’establiment d’una xarxa pública telefònica fixa.