Més info

09gen2017 06:58 Antiguitat: 1 year

La Colmena tanca la celebració del centenari amb una exposició al Museu

Categoria: Cultura, Museu, Promo, RSS Info, Esports, Destacat

Fins al 26 de febrer es pot visitar l'exposició "La Colmena. 100 anys d’esport i cultura (1916-2016)" a la Torre Balldovina.

«La Colmena. 100 anys d’esport i cultura (1916-2016)», és una mostra commemorativa d’aquesta entitat que dóna a conèixer els seus orígens i la seva evolució fins al dia d’avui, i que servirà de cloenda de la celebració del centenari de la seva fundació.

Entrarem a l’exposició per la porta de l’històric local de La Colmena a la rambla i farem un recorregut per cent anys plens d'història, de transformació i de canvi, des de la seva fundació com a cooperativa de consum fins a esdevenir un espai que aplega diversos grups culturals i esportius de la ciutat (coral, atletisme, teatre, ciclisme, escacs, billar...), bé com a seccions de la mateixa entitat o com a col·lectius autònoms que acull a la seva seu. Això la converteix en un centre de trobada del teixit social, cultural i esportiu de Santa Coloma durant molts i molts anys.
La mostra recull un bon nombre de fotografies, documents i objectes relacionats amb l’entitat i les seves seccions, i pretén ser un petit homenatge a l'esforç continuat de moltes persones que al llarg de cent anys han tirat endavant La Colmena. La seva antiguitat, trajectòria i patrimoni és un bé a conservar, forma part de la història de Santa Coloma.

A l'entorn de l'exposició es faran un seguit d’activitats: la visita teatralitzada “Coneix la Colmena amb en Pascali” (22 de gener i 19 de febrer, cal inscripció prèvia al Museu i) i tres conferències: “Les virtuts econòmiques i socials del cooperativisme de treball”, a càrrec de Ricard Fernández (25 de gener), “Història de La Colmena”, càrrec de Josep Martinell (2 de febrer) i “Les cooperatives, eina bàsica per a una nova economia”, a càrrec d’Arcadi Oliveres (9 de febrer).

La mostra estarà oberta al públic fins al 26 de febrer, en l’horari habitual del Museu (de dimarts a dissabte de 18 a 20.30 h; dissabtes, diumenges i festius d'10 a 14 h).