Més info

08gen2018 07:25 Antiguitat: 109 days

Es posen en marxa els primers semàfors inclusius i igualitaris LGTBI a la ciutat

Categoria: LGTBI, Mobilitat, Urbanisme, RSS Info, Destacat

Els primers semàfors que mostren parelles del mateix sexe s’han instal·lat a l'encreuament de l’avinguda de la Generalitat amb el passeig de Llorenç Serra. Està previst estendre la iniciativa a altres punts de Santa Coloma.

L’Ajuntament de Santa Coloma ha posat en marxa una prova-pilot de semàfors igualitaris i inclusius per la defensa i la visibilitat de la igualtat de gènere i la diversitat afectiva-sexual, instal·lats en un dels encreuaments de la ciutat. Aquesta iniciativa ha estat treballada de manera conjunta per les regidories de Via Pública , Igualtat i LGTBI (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals). Així, s’ha canviat la lent de dos semàfors ubicats a l'encreuament de l’avinguda de la Generalitat amb el passeig de Llorenç Serra (i al passeig Llorenç Serra, amb Generalitat), de tal manera que ara el que es veu són parelles del mateix sexe i de diferent sexe, quan el dispositiu està en vermell per als vianants, i també quan aquest canvia  a verd.  

Respecte a aquesta nova mesura, l’alcaldessa Núria Parlon destaca que “és una mostra més que Santa Coloma és una ciutat que vol visibilitzar la lluita per la igualtat de drets de totes les parelles i per la no-discriminació de les persones per raons d’orientació sexual”. En aquest sentit, “es tracta d’un petit acte simbòlic però que alhora és un reconeixement que fem, des dels carrers, a aquesta lluita per la igualtat, la diversitat i al caràcter inclusiu de la nostra ciutat”.

Amb aquesta prova pilot en marxa, està previst que aquesta iniciativa s’estengui a altres punts de la ciutat. Així, Santa Coloma passa a ser una de les ciutats pioneres en visibilitzar les polítiques d’igualtat del col·lectiu LGTBI a través de la senyalització urbana. En concret, hi ha dues experiències de semàfors similars a l’Estat, una a la ciutat de Madrid i una altra a San Fernando (Cádiz). A Europa, Londres i Viena ja compten amb aquest tipus de senyalització. La diferència de Santa Coloma respecte a aquestes ciutats és que el semàfor de l’avinguda de la Generalitat mostra els tres tipus de parelles diferents en una mateixa seqüència.

Altres mesures urbanístiques dels darrers anys a Santa Coloma, són els passos de vianants i les pilones amb l’arc de Sant Martí a diferents punts de la ciutat.