Més info

22des2017 08:00 Antiguitat: 61 days

En marxa la campanya "Santa Coloma solidària també al Nadal"

Categoria: Família, Cooperació, Cultura, Promo, RSS Info, PuntVoluntariat

L’objectiu d’aquesta iniciativa és ajudar les famílies més colpejades per la crisi econòmica. La proposta, impulsada per l’Ajuntament i la Creu Roja, beneficia més de 600 infants i joves.

Des d’aquest mes de novembre, l’Ajuntament i la Creu Roja impulsen la campanya «Santa Coloma solidària també al Nadal» per ajudar els veïns i les veïnes que més profundament pateixen les conseqüències de la crisi econòmica. El propòsit d’aquesta iniciativa no és altre que fer una mica més còmoda i alegre l’època de despeses complementàries que suposa el Nadal. Ens encaminem a unes dates especialment sensibles per a moltes famílies amb mancances.

La campanya solidària es duu a terme des de fa dues dècades. Els dos darrers anys se’n van beneficiar més de 600 infants i joves colomencs. Tenint en compte l’opinió de les entitats de l’àmbit social i de la Creu Roja, tot plegat es planteja d’una forma més diversificada per atendre les famílies colomenques amb més necessitats. Com que el Gran Recapte tindrà lloc els dies 1 i 2 de desembre, els esforços de la campanya colomenca se centraran a recollir joguines, contes, llibres i productes d’higiene personal.

ACTIVITATS PER A TOTHOM

Les activitats previstes se celebraran fins a la festa dels Reis. N’hi ha per a tothom.

Recollida de productes d’higiene personal. Els veïns i les veïnes de Santa Coloma poden dur tota mena de productes d’higiene personal als centres educatius i centres cívics adherits a la campanya. Es recomana portar-hi sabó, xampú, desodorant, raspalls dentals, dentífrics, cremes hidratants, maquinetes d’afaitar, tractaments contra els polls, bolquers, compreses, tampons, etc. Per no perjudicar el medi ambient, cal evitar les tovalloletes i els materials embolicats. Les dates de recollida van des del 20 de novembre fins al 15 de desembre.

Recollida de joguines. Les joguines han de complir la normativa europea de qualitat CE, han de ser noves, segures i educatives. Són preferents les que fomenten l’activitat física —pilotes, raquetes, cordes de saltar, puzles, instruments musicals, etc.—. S’han d’erradicar les que fomentan la violència o el sexisme. Els centres de recepció de les joguines són els mercats municipals, o les instal·lacions que acullen actes esportius Uns altres punts de recollida són l’Escola Municipal de Música i l’Auditori —els dies dels concerts— i el Teatre Sagarra.
El 22 de desembre se celebrarà la Nit Solidària, un esdeveniment promogut pel sector de l’oci nocturn per recollir joguines. Del 27 desembre al 4 de gener (d’11.00 a 14.30 h), l’Agrupació també en recollirà a la carpa de la plaça de la Vila. Les persones, que tinguin un comerç i s’hi vulguin involucrar, poden adreçar-se a l’entitat (carrer de Sant Carles, 14; tel. 933 85 79 04).

Recollida de material per al jovent. Els nois i les noies de 12 a 14 anys, que pertanyen a famílies vulnerables, també se’n beneficiaran, de l’onada solidària nadalenca. Els punts de recollida de material per al jovent són les biblioteques municipals, on s’emmagatzemen els regals per a aquesta franja d’edat (USB, auriculars, novel·les juvenils, motxilles, etc.).
Qualsevol donació, sigui de l’àmbit que sigui, es pot fer efectiva també al local de la Creu Roja (c. Lluís Companys, 1). L’horari de recollida del material és de dilluns a dijous de 9.00 a 14.00 i de 15.00 a 19.00 h. Els divendres, fins al 5 de gener, la seu de Creu Roja obre de 9.00 a 15.00 h.

Circ de Nadal. El Circ de Nadal es farà del 28 de desembre al 7 de gener a la plaça de Pau Casals. A dins d’una gran carpa, hi trobarem un circuit d’activitats de les arts circenses agrupat en diferents àrees. Aquest espectacle serà a càrrec del grup teatral l’Excèntrica.

Una carta, un somriure. L’associació 1 Carta, 1 Somriure té com a objectiu fer arribar una joguina o un regal al nombre més ampli possible de menors en risc d’exclusió social. Enguany, els treballadors i les treballodores de l’Ajuntament apadrinaran les cartes als Reis dels infants del Centre Obert Rialles.