Més info

14jul2017 13:22 Antiguitat: 285 days

Es fan obres de millora a 23 escoles públiques durant les vacances estivals

Categoria: Educació, Obres, Urbanisme

Escola de Miguel Unamuno

Es destinen 331.000 € per reparar les instal·lacions deteriorades dels centres escolars. Les obres més complexes es fan a l’estiu per evitar molèsties a mestres, escolars i veïnat.

Durant les vacances escolars d’estiu, l’Ajuntament fa actuacions de manteniment i millora a 23 centres públics d’infantil i primària i a 8 llars d’infants també públiques. Les intervencions de rehabilitació i manteniment dels edificis es realitzen durant tot l’any,  però les obres de més envergadura tenen lloc en finalitzar el curs escolar per minimitzar les molèsties a l’alumnat i als professionals que hi treballen, i al veïnat que viu a prop.

Tot i que les reformes, les adaptacions i les millores dels centres escolars públics són competència de la Generalitat, la necessitat d’execució urgent d’algunes obres ha fet que l’Ajuntament es decidís a fer-les amb pressupost municipal. En aquest sentit, enguany l’Administració local hi destina 331.000 €. Posteriorment, l’Ajuntament reclamarà aquests diners al Govern català.

Centres amb més de 40 i 50 anys

Les obres són, en gran part, per solucionar problemes derivats d’instal·lacions d’aigua i llum, de climatització o per solucionar deficiències en parets, cobertes i patis. En tots els casos, el pas del temps i l’ús constant d’aquests equipaments fan necessari la inversió en manteniment. Cal recordar que una gran part dels edificis de les escoles públiques colomenques de primària procedeix de les dècades dels seixanta i setanta del segle passat, la qual cosa significa que ja porten de mitjana quaranta o cinquanta anys de desgast continuat.

Pel que fa a les inversions en grans reparacions, cal destacar la que s’està fent a l’Escola Les Palmeres. El 3 de juliol van començar les obres de rehabilitació de dues cobertes als patis, deteriorades per les filtracions d’aigua. D’una de les cobertes se’n farà càrrec la Generalitat i, de l’altra, l’Ajuntament. Una altra de les millores va començar el 26 de juny a l’Escola Miguel d’Unamuno, on s’executen dues obres, una per substituir les tanques exteriors perimetrals i l’altra per reparar una estructura que delimita un porxo infantil. En ambdós casos, l’objectiu és garantir-ne la seguretat. També, a l’Escola Fray Luis de León s’extrauran les rajoles de les parets dels dos patis interiors per substituir-les per materials de suro, que dotarà d’aïllament acústic aquesta part del centre.

Altres obres tenen a veure amb la millora dels accessos als edificis, com és el cas de l’Escola Jaume Salvatella, on es farà la reparació de 20 metres de la rampa d’accés, molt deteriorada pel creixement de les arrels d’un arbre i de les jardineres. En aquest centre també es faran actualitzacions a les aules per adaptar-les a l’alumnat amb necessitats especials. Una constant durant l’any són la reparació i l’actualització de la climatització. En aquest sentit, ha finalitzat la instal·lació dels aparells d’aire condicionat a la Llar d’Infants Les Oliveres.

Plans d’ocupació

A més de l’equip de manteniment que s’encarrega de reparar les deficiències dels centres escolars durant tot l’any, l’Ajuntament ha contractat 13 persones de diferents oficis a través dels plans d’ocupació que hi donaran suport en les tasques de reparació que calgui fer durant aquest estiu. Aquestes persones han començat a realitzar treballs de millora a la via pública i s’incorporaran a les escoles a mesura que se’ls necessiti.