Més info

16mar2017 09:45 Antiguitat: 1 year

El programa Vitamina-Lideratge ètic i Transformació Social arriba a Santa Coloma

Categoria: Educació, Joventut, Destacat

IMATGE - Joves i monitors del grup Vitamina de Santa Coloma de Gramenet.

L'objectiu del projecte és apoderar adolescents perquè esdevinguin motors de canvi de la seva comunitat i promotors de convivència i transformació social. 15 adolescents de la ciutat participen d’aquesta formació de 2 anys.

El projecte Vitamina, promogut per la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, s’ha iniciat a Santa Coloma de Gramenet sota el paraigües del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) de l’Obra Social La Caixa.

La missió d’aquest projecte d’intervenció comunitària és el desenvolupament social de comunitats locals mitjançant intervencions preventives i promocionals que afavoreixin la cohesió i la interculturalitat. A Santa Coloma de Gramenet l’ICI es va iniciar el juliol 2014, concretament a la Zona Sud de la ciutat (barris de Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos) i està cogestionat entre l’Ajuntament d’aquesta ciutat i la Fundació Privada Integramenet.

El programa educatiu Vitamina, que s’implanta a Santa Coloma després de consolidar-se al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs i a la ciutat de Mataró, té com a objectiu apoderar adolescents i joves per a que esdevinguin referents positius i líders ètics de processos de transformació social en els seus propis barris i entorns comunitaris.

En el cas de Santa Coloma de Gramenet han estat quinze els nois i noies d’entre 15 i 17 anys seleccionats entre membres de diverses entitats de la ciutat perquè durant dos anys participin d’aquest projecte. Es tracta de joves derivats del Centre Infantil i Juvenil Rellotge XXI, Fundació Germina, Associació Juvenil Karate Can Peixauet (AJKCP), Institut Terra Roja i la Colla Castellera Laietans de Gramenet.

Durant aquest temps i mitjançant sessions setmanals d’hora i mitja, els nois i noies aprendran capacitats de lideratge ètic, autoconeixement i relació amb ells mateixos i amb els altres.  La conducció i guiatge del grup va a càrrec de dues expertes en anàlisi de grups i autolideratge de la Fundació Carta de la Pau, les quals també treballen amb les famílies.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU


Vitamina és un projecte de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, entitat fundada a Barcelona l’any 1994. La seva finalitat és pacificar i transformar entorns, oferir propostes de convivència que donin resposta a conflictes socials o desenvolupin oportunitats per enfortir la cohesió social i la convivència pacífica entre persones i comunitats. (cartadelapau.org).