Més info

20abr2017 13:48 Antiguitat: 338 days

Actes per a la celebració de Sant Jordi a la plaça de la Vila

Categoria: Cultura, RSS Info, Promo

Els estands de 55 entitats i 3 llibreries s’instal•laran a la plaça de la Vila el 23 d’abril, en una nova edició de la diada de Sant Jordi. La població podrà complir amb la tradició perquè, a més dels llocs de venda de llibres esmentats, arreu de la ciutat n’hi haurà 51 de roses.

Aquest mes ja s’han fet diversos actes literaris. Divendres dia 21, tindrà lloc un espectacle poeticomusical al voltant del llibre Reconstruccions, de Rodolfo del Hoyo, al Teatre La Colmena (20.00). El dia 22, al matí, se celebrarà a la Biblioteca Central un homenatge al poeta  ’arrel colomenca Màrius Sampere amb el títol de «Samperiana», que inclou una taula rodona, poemes musicalitzats i una entrevista amb l’escriptor. A la tarda, Can Sisteré estrenarà l’exposició «La consagració del caos», que combina poemes i obra pictòrica de Sampere. Finalment, a les 21.00 h, hi haurà un altre espectacle poeticomusical sobre el llibre La pèrdua, de Vicenç Llorca, a l’Auditori.

La festa de Sant Jordi tindrà com a escenari principal la plaça de la Vila, amb els estands de la Fira del Llibre i la signatura dels autors locals. A les 19.00 h se celebrarà una audició de sardanes amb la cobla Premià, organitzada pel Patronat pro Aplec. Finalment, a les 20.30 h, l’alcaldessa oferirà una recepció oficial a les autores i els autors colomencs.

Més actes
Al voltant de Sant Jordi s’han programat altres activitats com la paradeta de llibres a la plaça del Rellotge de diumenge o la que s’instal•larà a la Biblioteca Can Peixauet fins al 24 de juny. Avui s’impartirà el taller de manualitats El puzle de Sant Jordi (18.00) a la Biblioteca Singuerlín.

El dia 22 al matí, Els Coloristes, a iniciativa de l’Agrupació, exposaran i pintaran al carrer de Sant Josep. El dia 24 (18.00), el grup Alquimistes Teatre farà El malalt imaginari a la Biblioteca del Fondo. El dia 25 (19.30), la fotògrafa colomenca Marta Bretó explicarà a Can Sisteré com dur a terme amb èxit un projecte d’autoedició. El dia 26 (18.00), els més petits gaudiran amb el conte El senyor Mongòlia a la Biblioteca Can Peixauet.

El dia 27 (18.30), club literari de la Biblioteca del Fondo debatrà sobre la novel•la Como agua para chocolate (amb degustació). El dia 27 (19.00), l’escriptor Ricard Ruiz Garzón parlarà de literaturafantàstica i cine a la Biblioteca Singuerlín.

Finalment, el dia 22 (10.00 h), tornaran les caramelles (cants satírics). Els cantaires sortiran del local del CEP cap el Mercat Sagarra, la rbla. de Sant Sebastià els carrers d’Anselm Clavé, Major, Sant Jeroni i Balears. La festa acabarà al Mercat del Singuerlín.