Més info

14abr2018 07:56 Antiguitat: 11 days

2.350 famílies faran la preinscripció a l’ensenyament obligatori

Categoria: Educació, Família, RSS Info, Destacat

Les famílies amb infants que han de cursar P3 o ESO hauran de fer aquest tràmit fins al dimarts 24 d’abril.

Aquest divendres 13 d’abril comença el termini de preinscripció per al curs escolar 2018-2019 que finalitzarà el 24 d’abril. Les famílies amb fills o filles que hagin de fer P3 (nascuts el 2015) o 1r d’ESO (nascuts el 2006), o sol·licitin canvi de centre, o no s’hagin matriculat el curs anterior han d’omplir la sol·licitud de preinscripció i lliurar la documentació al centre educatiu seleccionat en primera opció o a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), situada a la rambla de Sant Sebastià, 98-100.

De cara al proper curs unes 1.150 famílies amb criatures de P3 i gairebé 1.200 amb fills o filles que cursaran l’ESO són cridades a fer la preinscripció. A començament de la setmana vinent es farà pública l’oferta de places de cada centre escolar.

Cal destacar que el pròxim curs un nou institut iniciarà la seva activitat per donar resposta a l’augment de l’alumnat de 1r d’ESO. Aquest centre estarà ubicat de forma provisional a l’Escola Ferran de Sagarra fins a la construcció del nou edifici, i comptarà amb tot l’equipament necessari per desenvolupar-hi la tasca educativa d’una manera igual a la de la resta d’instituts.

Tota la informació sobre el calendari, la normativa i la documentació per realitzar la preinscripció la trobareu al web municipal (www.gramenet.cat/educacio). Presencialment us en informaran a l’OME, de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h. Per tal de fer aquestes gestions es recomana demanar cita prèvia trucant al 93 462 40 90.


Campanya municipal
El passat mes de febrer, l’Ajuntament va engegar la campanya informativa sobre el procés de preinscripció i hi va introduir algunes novetats respecte a les realitzades els anys anteriors. Així, la tradicional Guia dels centres educatius ha estat substituïda per un nou format desplegable amb informació més precisa. A les tradicionals xerrades per a famílies amb infants que començaran P3 i per a famílies amb fills i filles que iniciaran 1r ESO s’ha afegit un cicle de xerrades a la Biblioteca de Fondo, organitzat en l’àmbit del projecte «Fils», amb informació
sobre metodologies, inclusió i transicions educatives.

Unes altres novetats han estat els vídeos divulgatius amb la informació sobre tots aquells aspectes que cal tenir en compte durant el procés de preinscripció, els quals es poden consultar al web de l’Ajuntament, i els OPI que fan suport a l’escolarització pública.