SC+

Fracció orgànica

versió imprimible

Comença la recollida de matèria orgànica a Santa Coloma

Gràfica que podem llençar al cubell de l'orgànica:
foto. contenidor de la fracció orgànica

La primera fase de recollida de matèria orgànica comença el 3 de maig en Santa Coloma amb la instal·lació de 50 contenidors en els barris de Riu Nord, Riu Sud, Centre, Can Mariner, Santa Rosa, El Raval i Safaretjos.

Aquest primer desplegament territorial obeeix els següents criteris:

  • Coherència amb la ruta de recollida orgànica comercial, amb què compartirà els recursos humans i materials.
  • Focalització territorial, cobrint el mínim marcat en el “Pla de desplegament de la recollida de la FORM”.
  • Elecció de zones amb carrers més plans, per evitar el moviment dels contenidors.

La recollida dels contenidors de matèria orgànica s'efectuarà diàriament. Recorda que per reciclar la matèria orgànica, has de separar-la de la resta de les deixalles i dipositar-la en el contenidor específic per a residus orgànics. Per facilitar-te aquesta separació de matèria orgànica, t'oferim un petit cub que podràs recollir en els centres cívics a partir del 3 de maig.

Demanem la teva col·laboració. Al final d'any hi haurà 250 contenidors en tota la ciutat. No reciclar els residus orgànics és desaprofitar un recurs de gran valor ecològic. La matèria orgànica tractada adequadament en els ecoparcs, en el nostre cas l'Ecoparc 2 de Montcada i Reixac, permet l'obtenció de gas i abonament per a la jardineria.

Si tens dubtes sobre el funcionament de la recollida de matèria orgànica, pots trucar-nos al telèfon d'informació 93 462  40 51.

Per un nou model de ciutat sostenible

foto. Núria Parlon

A Santa Coloma iniciem  la recollida de residus orgànics, una iniciativa que implica que la nostra ciutat sigui cada vegada més responsable, més sostenible i més respectuosa amb el medi ambient.

Aquesta  primera fase d’aquest servei de  recollida orgànica comença als barris de Riu Nord, Riu Sud, Centre, Can Mariner, Santa Rosa i Safaretjos,  amb la instal·lació de 50 contenidors. La  implantació a tot el municipi es produirà d’una manera  progressiva, aquesta tardor. Paral·lelament, l'Ajuntament ofereix una sèrie de recursos, com  una galleda especial i bosses  adequades per dipositar-hi  aquests residus, i també tot  el suport informatiu perquè tothom pugui utilitzar adequadament  i d’una manera responsable  aquest nou servei.

La importància d'aquesta acció és summament rellevant i la participació de la ciutadania és clau, perquè amb la recollida selectiva de matèria orgànica als  nostres barris aconseguirem convertir els  residus en gas i compost per a agricultura i la jardineria. Amb  aquesta bona pràctica, tots i totes aportem el nostre granet de sorra al cicle natural de la vida i construïm un món millor.

Estic plenament convençuda que aquest és el principi d'un demà millor que ens compromet a tots i a totes. Per això, és necessària la implicació i la col·laboració de tothom  perquè, de mica en  mica, tots els barris de la nostra ciutat s’incorporin a la pràctica d’aquest nou servei.

Em satisfà plenament que Santa Coloma de Gramenet sigui protagonista d'un moment com aquest, en el qual estem fem una aposta per un nou model de ciutat. Convido tots els ciutadans i totes les ciutadanes a ser actius en aquesta experiència verda, per fomentar  una nova forma de vida saludable, sostenible i respectuosa amb el nostre entorn.

Núria Parlon Gil
Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet

Compartir Compartir