SC+

Associacions literàries

versió imprimible

ACOLITE Associació Colomenca de Literatura

L’associació Colomenca de Literatura (ACOLITE) va néixer el juny de 1996. Aquests 10 anys han servit per fonamentar un planter d’escriptors amb segell propi, alhora que l’entitat feia de pont per establir relacions entre la literatura colomenca i la d’arreu de Catalunya i d’Espanya.

Aquesta associació ha obert el camí a la creació de joves valors, donant-los empenta i consolidació amb la publicació de plaquettes. També ha organitzat nombrosos actes de presentació de llibres, parant especial atenció en les autores i els autors locals, així com un bon nombre de conferències, tertúlies, jornades, salons, exposicions, tallers, concerts i recitals. El concurs literari-eròtico-culinari Bon Profit ha estat una de les activitats més destacades per la seva originalitat.

ACOLITE col·labora amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i amb d’altres entitats, especialment amb el Centre Excursionista Puig Castellar i l’empres PACSA. També destaquen les Samperiades, els Jocs Florals PASCA, el Programa d’Activitats Educatives, la Primavera Literària i l’Itinerari Poètic de Màrius Sampere.


Area Cultural Oriol

Entitat ciudadana que bimensualment organitza tertúlies literàries a l’entorn d’un autor convidat. Cada dos anys també convoca el premi Climent Mur adreçat a fomentar les millors accions cíviques i culturals de Santa Coloma.


Centre Excursionista Puig Castellar

A través de la seva aula de gent gran programen tertúlies, clubs de lectura, conferències i sortides vinculades al foment de la lectura.

Recentment el CEP ha editat el primer itinerari poètic Marius Sampere de Margarida Codina.


Poesia de Tardor

Activitat de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes que consisteix amb un recital poètic de textos propis.

Com a resultat dels tallers d’escriptura creativa s’han editat dos llibres Páginas de Vida y Con mucho gusto, amb molt de gust que es van presentar a la Diada de Sant Jordi.

Compartir Compartir