Logo Ajuntament
EQUIPAMENTS MUNICIPALS

Centres cívics, culturals i per a joves

La cultura, en el seu conjunt, és un dels principals indicadors per a mesurar el progrés i la cohesió socials. El foment i promoció de serveis i recursos que posin la cultura a l’abast de tothom és una garantia de progrés, d’innovació i de riquesa col·lectiva.
El present de la nostra ciutat està lligat a les persones, a les famílies, a la gent gran, a les associacions i a les entitats. El futur són els nostres joves. Cal adequar les instal·lacions destinades a tots ells per a poder-ne satisfer les necessitats canviants.

Can Sisteré es renova

Després de divuit anys d’Ús intens d'aquest espai emblemàtic de la ciutat, s'ha fet necessària la millora de les seves instal·lacions d'electricitat, climatització i ventilació. Aquesta intervenció, actualment en marxa, es realitzarà en 12 setmanes. Tot i així, durant aquest termini el centre continuarà, en la mesura del possible, amb la notable programació d’exposicions prevista i funcionant com a espai de trobada per a conferències i xerrades.

Can Mariner, Casal de Riu Nord, Rellotge XXI, CEIP Serra de Marina

Al Centre Cívic Cultural de Can Mariner l’ajuntament realitzarà obres que suposen la renovació de les seves instal·lacions elèctriques, de climatització i ventilació.
Al Casal de Riu Nord la intervenció suposa adaptar-lo a les necessitats actuals i futures dels usuaris. Amb una inversió de 129.000 euros, es renovarà la instal·lació elèctrica, d'aire condicionat, la instal·lació de veu i dades, i del sistema de prevenció i extinció d'incendis.
Cal destacar també la reforma del Centre de Recursos per a Joves Rellotge XXI, ubicat al barri del Fondo, i la substitució del pati del CEIP Serra de Marina.

Més facilitats per a l'esport

Per a la política municipal és fonamental el foment dels valors de l'esport, el facilitar la seva pràctica entre nens i joves i impulsar-la entre la majoria de la població. Des de l'Ajuntament es treballa amb tota l'energia en aquesta direcció. Es tracta de potenciar l'esport per a tothom, d'iniciar als nens en les diferents disciplines i de posar a disposició de qualsevol ciutadà que vulgui practicarlo instal·lacions que li siguin útils.

Pistes de primer nivell per a la iniciació i la pràctica de l'atletisme

La intervenció suposa la renovació i actualització de les pistes d'atletisme Antoni Amorós, dotant-les de nous serveis i dels equipaments necessaris per a la pràctica esportiva de diferents disciplines. Així, el projecte inclou:

  • Una pista d'atletisme que suposa una ocupació de 5.290,21 m2, amb quatre carrers i un augment de la ràdio de gir respecte a les actuals. En conjunt, suposa una ampliació, de 234 a 250 metres de corda.
  • Un edifici annex de 1.300 m2 destinat a serveis i espais complementaris, quatre vegades més ampli que l'espai actual. Ubicat sota les grades i amb dos nivells, el nou edifici alberga la zona d'administració i recepció, 5 vestidors, un magatzem, infermeria, locals socials per a entitats gestores, sales polivalents per a altres activitats esportives i un espai d'aparcament amb capacitat per a 15 vehicles.

Sense barreres arquitectòniques

La remodelació de les pistes i la construcció de l'edifici annex i dels espais complementaris tenen un termini estimat d'execució de 33 setmanes, i suposen una inversió d'1,7 milions d'euros. A més, en el disseny del conjunt s'ha tingut en compte la supressió de barreres arquitectòniques per afavorir l'accés a persones amb mobilitat reduïda.

Petanca: noves instal·lacions a la Riera Alta i Can Calvet

Durant el mes de maig l'ajuntament ha iniciat la construcció de dos nous locals socials de petanca. Un per al Club Petanca Riera Alta, ubicat al carrer d'Alps, i un altre per al Club Petanca Can Calvet, situat al carrer dels Almogàvers. Tots dos estaran llestos en un termini aproximat d'onze setmanes.
El projecte de Riera Alta consta de tres pistes i un nou edifici amb una superfície de 49 m2 amb capacitat per a 15 persones. A més, disposa de zona social per a jocs de taula, un magatzem, una sala de reunions per a l'entitat i serveis. Aquesta actuació també inclou la millora de la il·luminació exterior de les pistes.
El nou local social de Can Calvet tindrà 64 m2 i una capacitat per a 22 persones, disposarà d'aïllament tèrmic, protecció contra incendis, millora de la il·luminació actual de pistes i unes millors condicions d'accessibilitat. També disposarà de taules de joc, sala de reunions, magatzem i serveis.

Adequació del Poliesportiu Nou

Els treballs inclouen la millora de les sales esportives i dels espais comuns –vestidors i serveis- a més de la reforma de les instal·lacions elèctriques, de lampisteria, detecció i extinció d'incendis, telefonia, ventilació i sanejament, entre d'altres. Amb un termini d'execució de sis mesos i una inversió de 750.000 euros, també inclou el trasllat de la sala de premsa.

PROJECTES

Centre

Actuació

Import

  TOTAL

3.508.501,34

CENTRE CÍVIC

Remodelació Riu Nord

129.163,88

CENTRE CÍVIC

Instal.lació elèctrica i climatització de l'edifici central de Can Mariner

216.674,05

CENTRE CÍVIC

Remodelació Can Mariner

39.967,63

CENTRE CULTURAL

Instal.lació de la climatització i ventilació de CC Can Sisteré

146.503,31

EDIFICIS MUNICIPALS

Substitució del paviment del pati del CEIP Serra de Marina

217.674,66

CENTRE PER JOVES

Reformes C.J. Rellotge XXI

24.000,00

ESPORTS

Petanques Riera Alta

113.680,00

ESPORTS

Petanques Can Calvet

158.920,00

ESPORTS

Reparacions Poliesportiu Nou

750.000,00

ESPORTS

Construcció de l'edifici i instal.lació esportiva de la Pista d'atletisme

1.711.917,81