20.4.2014 : 7:44 : +0200

Notícies

01.10.2009 11:32

9č cap de setmana ibčric al Puig Castellar

Categoria: Cultura, Museu

 

El cap de setmana 3 i 4 d’octubre es celebra el 9č Cap de setmana ibčric de la Ruta dels ibers sota l’eslňgan "Els ibers, senyors de la terra"

foto. cartell del cap de setmana ibčric

Els 17 jaciments que formen part de la Ruta dels Ibers, entre ells el Puig Castellar, han programat per aquest cap de setmana diferents activitats gratuďtes per a totes les edats: “Descobrireu el poder de l’aristocrŕcia ibčrica sobre el territori i la gent que hi vivia...”.

També us animem a que participeu en la nostra galeria del Flickr per a compartir les imatges que feu el Cap de Setmana. Entre les fotografies que envieu i els vostres comentaris premiarem les més originals i arqueoatrevides!

Les activitats que el Museu Torre Balldovina ha organitzat pel cap de setmana ibčric són:  

Dissabte 3 d’octubre:
Visita guiada al jaciment ibčric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallčs, el qual, juntament amb el Puig Castellar, formen el país dels Laietans de La ruta dels ibers. Aquest poblat es localitza al cim d’un turó de la serra de Collserola, des d’on es domina tota la plana vallesana, el qual va ser un important centre d’acumulació de l’excedent agrícola, base d’un actiu comerç amb altres pobles de la Mediterrŕnia.
Preu: 2,00 €; Amics del Museu: gratuďt (desplaçaments amb autocar). Inscripcions a partir del 22 de setembre al Museu Torre Balldovina (plaça de Pau Casals s/n, telčfon 93 385 71 42).


Diumenge 4 d’octubre. Activitats al poblat ibčric Puig Castellar:

  • 11 a 14 h: Tallers prŕctics artesanals d'čpoca ibčrica: encunyació de moneda, ornamentació i rituals en čpoca ibčrica. Visita a l’habitatge ibčric reconstruďt i als flips didŕctics (interactius) dels ibers: l’iconoscopi (ambientacions ibčriques), diari de camp de l’arqueňleg, les finestres de l’enigma (els cranis enclavats), l’estratigrafia, el cronňleg (la línia del temps) i l’escriptori ibčric.
  • 12 h: Visita guiada al jaciment per cončixer les funcions defensives i de control del territori del Puig Castellar, com a vilatge fortificat, un element més de la xarxa ideada pels grups polítics dirigents per a l’organització i control de l’Estat.
  • 13 h: Els poblats de la Laietŕnia se saluden: comunicació amb miralls amb altres jaciments ibčrics laietans propers.

Museu Torre Balldovina (tel. 93 385 71 42),


Fitxers:
Bases_concurs_fotografic_9e_CSI.pdf
Programa_9e_CSI.pdf