25.4.2014 : 11:07 : +0200

Notícies

15.06.2012 08:10

El Museu Torre Balldovina convida a conèixer la “Santa Coloma Nord”

Categoria: Cultura, Museu, RSS Info

 

D’una passejada es poden descobrir de manera estimulant aquells punts d’interès cultural, històric i representatiu de Santa Coloma, com són Can Sucre, la Masia de Can Zam, el Poblat Ibèric Puig Castellar, la Cova d’en Genís i la Torre Pallaresa, entre d’altres.

Foto itineraris

L’objectiu d’aquest projecte és que d’una passejada es puguin redescobrir de manera estimulant entorns que constitueixen la identitat de Santa Coloma, tot allò que han deixat els colomencs i colomenques que ens han precedit i recórrer aquells punts d’interès cultural, històric i representatiu de la ciutat.

Un itinerari força atractiu
Aquest tercer itinerari té set aturades imprescindibles, com són la Masia de Can Zam (segle XVI-XVIII), a l’avinguda de Francesc Macià, 83-103; Can Sucre, també conegut com a Can Franquesa (1888-1910), a l’avinguda de Francesc Macià, 184-190; el Cementiri Nou (1931), a la carretera de la Roca, km.4; el Poblat ibèric Puig Castellar (s. VI-inici II aC), al turó del Pollo; la Cova d’en Genís (Edat del Bronze), a 500 m del turó del Pollo direcció NE; el Recinte Torribera (1927-1936), al carrer de Prat de la Riba, 171; i Torre Pallaresa (s. XI-XV-XVI), al camí de Sant Jeroni de la Murtra, s/n.

Recorreguts amb audioguia
Els recorreguts estan pensats per fer-los amb una audioguia, que dóna tota la informació per descubrir els llocs que es visiten. Aquest servei és gratuït i els dispositius s’han de recollir i retornar al Museu (cal deixar en dipòsit un document acreditatiu).

Pla Especial de Protecció del Patrimoni
El projecte “Itineraris pel patrimoni de Santa Coloma de Gramenet” és una iniciativa que forma part del Pla Especial de Protecció del Patrimoni, i alhora és una proposta per conèixer el nostre passat a través dels edificis més singulars que la història ens ha llegat, a partir de tres recorreguts per les zones de la ciutat: Santa Coloma Centre, Santa Coloma Sud i, aquest últim, Santa Coloma Nord.

Actualment la ciutat de Santa Coloma té 99 elements catalogats i protegits -entre edificis, ambients urbans i zones arqueològiques, entre d’altres categories- inclosos en el catàleg de béns protegits del nostre patrimoni.

Podeu accedir a més informació sobre els tres itineraris en aquest enllaç.
*Museu Torre Balldovina (per accedir a les audioguies) Plaça Pau casals s/n.
*Horaris:

  • De dimarts a divendres de 9 a 21:00 h
  • Dissabtes d’11 a 14:00 h i de 18 a 21:00 h
  • Diumenges: d’11 a 14:00 h