20.4.2014 : 18:13 : +0200

13è Cap de setmana ibèric al Puig Castellar

El cap de setmana 5 i 6 d’octubre es celebra el 13è Cap de setmana ibèric de la Ruta dels ibers 

Els jaciments que formen part de la Ruta dels Ibers, entre ells el Puig Castellar, han programat per aquest cap de setmana diferents activitats gratuïtes per a totes les edats sota el lema “Alerta que vénen! La guerra al món ibèric”.

Més informació

El poblat ibèric Puig Castellar és l'element del patrimoni arqueològic més important de la ciutat, i constitueix, sense dubte, un símbol emblemàtic i d'identitat per a Santa Coloma.

La ruta del ibers

El maig de 2000 el jaciment del Puig Castellar va passar a formar part de La Ruta dels Ibers, projecte de turisme cultural impulsat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya que té per objectiu donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del nostre país, així com els pobles que els habitaven.

Els jaciments de La ruta dels Ibers organitzen conjuntament propostes de difusió, com edicions o el Cap de Setmana Ibèric, una iniciativa per reviure l’època dels ibers que ofereix un ventall d’activitats que tenen lloc durant el primer cap de setmana d’octubre a tots els jaciments (visites, tallers, animacions, degustacions…).

El Puig Castellar s’inclou al país dels laietans, juntament amb el poblat ibèric de ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès. Els laietans s’estenien entre les terres que van des del Montnegre fins al Garraf, en els territoris que avui són les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme.

A la Laietània hi havia assentaments de grans dimensions com Burriac, a Cabrera de Mar. També hi havia molts poblats fortificats –sovint encimbellats dalt dels turons de les serralades litorals–, i explotacions agràries a les terres baixes. En molts d’aquests indrets els arqueòlegs han trobat restes i objectes que evidencien una societat aristocràtica, guerrera i jerarquitzada.

Més informació