Infoparticip@

L'Ajuntament millora en transparència de la informació

Santa Coloma rep, per tercer any i amb el 100% de puntuació, el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, un distintiu de la UAB que avalua les webs municipals.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha obtingut per tercer cop el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que avalua les webs municipals. A més, l'ajuntament colomenc és un dels 25 municipis catalans que ha obtingut enguany el segell amb el 100%, el que significa que aquest web municipal compleix els 52 indicadors examinats en aquesta edició.

El número d'indicadors a avaluar s'ha ampliat aquest any per adaptar-se als paràmetres de la Llei de Transparència i accés a la informació pública i bon govern, que va entrar en vigor a Catalunya l'1 de gener de 2016. Els aspectes avaluats han girat al voltant de cinc àrees que inclouen qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.

Els guardons de la tercera edició del Segell Infoparticipa 2015 es van entregar el passat dimecres 20 d'abril al Born Centre Cultural de Barcelona, en el marc d'una jornada sobre la transversalitat de la transparència organitzada conjuntament amb l'Oficina Antifrau de Catalunya. El tinent d'alcaldessa, Esteve Serrano, va recollir el segell en representació de l'ajuntament colomenc. L'acte de lliurament de les acreditacions de la 3a edició del Segell InfoParticipa va comptar amb els parlaments de Victòria Camps, presidenta del Consell Certificador, Ferran Sancho, rector de la UAB i Daniel de Alfonso, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Infoparticipa és un projecte desenvolupat pel LPCCP, des de l'any 2012, l'objectiu del qual és avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millori la seva transparència i qualitat. Per a això, es publiquen els resultats en un mapa georeferenciat les fitxes corresponents a cada entitat, en què es poden veure les puntuacions obtingudes i la informació que permet contrastar les dades de l'equip d'investigació amb la informació de les webs corporatives.

 
 

Santa Coloma de Gramenet

Logo infoparticip@