SC+

News

versió imprimible
Foto de la reunió informativa amb les entitats del districte III a la Biblioteca Singuerlín

Reunió informativa amb les entitats del districte III a la Biblioteca Singuerlín

13/06/2012 14:10


Comença una campanya perquè la MAT sigui soterrada a Santa Coloma

Category: MAT, RSS Info

 

Amb aquesta finalitat, s'impulsa la creació d’un col·lectiu ciutadà per iniciar la mobilització social i demanar que s'aturin els projectes previstos i s'estudiïn alternatives amb el consens social i institucional.

L’Ajuntament, tot i no estar en contra de les infraestructures que aportin progrésa la ciutat i a l’àrea metropolitana, vol que es replantegi la forma de fer arribar la xarxa de molt alta tensió (MAT) a Santa Coloma, amb estratègies de soterrament, allunyada dels nuclis d’habitants i evitant l’impacte mediambiental.

L’alcaldessa, Núria Parlon, ha dit que “aquesta ciutat no està en contra del progrés ni dels mitjans destinats a millorar la qualitat de vida del seu veïnat, però no s’han tingut en compte els diversos requeriments fets per l’Ajuntament a la manera com REE vol tirar endavant el projecte. No hi estem d’acord perquè es posa en perill una zona verda important per a la ciutadania i no s’ha fet un estudi, ni de l’impacte ambiental ni de la repercussió que pot tenir en la salut de les persones. Per tot això, a Santa Coloma volem la MAT soterrada”.

Suport de la ciutadania

L’Ajuntament demana la implicació de la ciutadania en defensa de l’interès de Santa Coloma. Amb aquesta finalitat, impulsa la creació d’un col·lectiu ciutadà per fer una campanya i demanar a Red Eléctrica Española (REE) que aturi els projectes previstos i que estudiï alternatives al pas de la MAT per la ciutat, amb el consens social i institucional.

En aquest sentit, el dimecres 6 es va fer a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré una reunió informativa amb les entitats del districte III (Singuerlín, Can Franquesa, les Oliveres i la Guinardera) per explicar-los la postura del consistori respecte a la MAT.

Calendari d'actuacions

  • Des del 6 de juny: inici de la campanya de recollida de signatures per demanar el soterrament de la MAT al seu pas per Santa Coloma.
  • A partir de l'11 de juny: assemblees informatives a les regidories de districte.
  • 25 de juny: aprovació al Ple municipal d’una moció pel soterrament de la MAT a Santa Coloma.
  • En data sense determinar: concentració concentració ciutadana davant la seu de Red Eléctrica Española per fer el lliurament de les signatures.
  • 5 de juliol: informació a les entitats que participen al Consell de Ciutat.

Compartir Share