Logo Ajuntament
Notícies de Medi Ambient

11/01/2012 12:22


Ecometròpoli manté la seva oferta d'activitats i tallers adreçats a famílies i escolars

Category: Medi Ambient, D3

 

Després de les vacances nadalenques, els colomencs i les colomenques poden continuar gaudint del centre d'educació ambiental de la ciutat ubicat al Recinte Torribera.

Edifici de l'Ecometròpoli

Un cop finalitzat el període nadalenc, Ecometròpoli ha tornat a obrir les seves portes. La nova instal·lació es troba al Pavelló Montserrat, al Recinte Torribera (carrer de Prat de la Riba, 171, de Santa Coloma) i ofereix recursos i serveis ambientals a tota la ciutadania. Es tracta d’un centre que promou la protecció de la biodiversitat de la serralada de Marina i el foment del coneixement del desenvolupament sostenible a les ciutats.

Des de la seva inauguració, la major part dels visitants de l'equipament són nens i nenes sobretot de Santa Coloma que participen en el Programa d’Activitats Educatives Complementàries, impulsat per l’ajuntament de Santa Coloma i adreçat a les escoles i instituts de la ciutat. També destaquen famílies i les visites d’escolars de Barcelona en el marc dels casals d’estiu.

A Ecometròpoli es pot visitar l’exposició permanent “Bosc”, en què s’expliquen els ecosistemes de la serralada de Marina, del parc fluvial del Besòs y de la ciutat. També es pot veure l’audiovisual Terra; entrar a la “sala de les petjades”, on es poden conèixer i sentir diferents animals presents als espais naturals durant la nit, i aprendre, mitjançant el joc, les normes i senyals de conducció al Parc de Mobilitat Sostenible i d’Educació Viària. El centre acull, a més, l’Espai de Recerca Joan Vicente, un fons de materials paleontològics i bibliogràfics.

Més informació

Totes les activitats són gratuïtes. Informació i inscripcions a ecometropoli(at)gramenet.cat o trucant al telèfon: 618 007 230. L’horari del Centre és de dilluns a divendres de 9.30 a 14.30 i els dissabtes i diumenges de 10.30 a 14:00 h.