Sabies que

Sabies que ... Lluís Aloy jugava amb els amics al carrer Sant Jeroni i mes d'una vegada, els carros van haver d'esperar a que s'aturés el partidet per poder passar. Aloy jugava al Gramenet quan al Barça es van fixar en el seu olfacte de gol i el van fitxar. El seu primer sou va ser de 15.000 pessetes mensuals. El dia del debut de Kubala en un partit amistós, la davantera blaugrana la van formar Cánovas, Escudero, Aloy, Kubala i Nicolau. Van marcar Kubala, Aloy i dos gols Escudero. Aloy pas a la història del futbol per ser el davanter del Barça de les 5 copes.


JOSÉ HERNÁNDEZ, boxejador (Santa Coloma, 1944).

Pertany a un tipus de gent que s'ha extingit. José Hernández va ser un boxejador sordmut que va arribar al quadrilàter per fam i va parlar amb els punys. El seu món era negre, molt negre, i va veure una llum en aquell univers ple de gent de mala ona. Potser José pensés que la boxa és com la vida, però amb normes. La boxa una mica de balanç de la vida: abans o després sempre hi ha un KO. I qui guanya al ring, també perd. El triomf sol ser l'anunci de la derrota. Una cosa compensa l'altra. El boxejador s'esprem i es llença. José Hernández va ser campió d'Europa i li va disputar el títol mundial a Carmelo Bossi en un Madrid lliurat. Ningú millor que ell per entendre que la major glòria no és caure sinó llevar-se sempre.


Sabies que... El jaciment iber del Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet va ser descobert l’any 1902 per mossèn Joan Palà arran d’unes troballes de terrissa als vessants del turó del Pollo. Les primeres excavacions arqueològiques es van dur a terme pel propietari dels terrenys, Ferran de Sagarra, entre els anys 1904 i 1907


Sabies que... El rètol de ceràmica vidriada amb la paraula “Mercat” del Mercat Sagarra de Santa Coloma va ser repintat i castellanitzat en el franquisme de manera que, fins a l’arribada de la democràcia, se sobreposava i es podien llegir tots dos. L’edifici, construït en un terreny propietat de la família Sagarra i d’estil noucentista, va ser inaugurat el 1934.


Sabies que... Les primeres cavalcades dels Reis d’Orient amb un itinerari determinat es van celebrar a Santa Coloma a la dècada dels 50. Aquestes sortien de l'església, acompanyada d'autoritats municipals, la Banda municipal i la Creu roja, recorria el passeig de Mossèn Jaume Gordi, el carrer d'Anselm Clavé i arribava a la plaça de la Vila on la canalla esperava per veure els Reis al balcó de l’Ajuntament.