Itineraris

En Galobardes i en Pascali a la ruta 'Santa Coloma, com mai l'has vist'
En Galobardes i en Pascali a la ruta 'Santa Coloma, com mai l'has vist'

Coneix Santa Coloma de Gramenet a partir dels itineraris culturals, històrics i esportius que t’ofereix la ciutat.

 

Santa Coloma, com mai l’has vist

Santa Coloma de Gramenet reviu la història de la ciutat mitjançant un itinerari teatralitzat que visita diferents edificis i llocs del seu patrimoni de la mà de personatges emblemàtics de la ciutat com ara en Pere Pascali, propietari dels terrenys de l’actual plaça de la Vila, i en Jaume Galobardes, traginer de vi i aiguardent del poble. 

Dirigit a tots els públics i amb una duració de 90 minuts, la ruta ens endinsa en l’època de la Santa Coloma a finals del segle XIX i principis del XX veient els estils arquitectònics, els diferents comerços, els estils de vida o les converses típiques dels seus habitants. La història s’explica aprofitant la intimitat i la proximitat entre els personatges  i el grup de visitants de petit format.

D’aquesta forma, descobrim la història i els racons de l’Església Major, les cases singulars de passeig Mossèn Jaume Gordi, el caire internacional i els diferents usos que va tenir Can Roig i Torres, el comerç del vi de l’època, l’activitat habitual de les dones als safaretjos del poble o les anècdotes de la Sala de Govern de l’Ajuntament.

 

Itineraris pel patrimoni

El Museu Torre Balldovina ofereix l’oportunitat de fer tres itineraris, mitjançant l’ús d’una audioguia, per conèixer el patrimoni de Santa Coloma tot passejant pels seus carrers. Una manera de descobrir el passat de la ciutat i dels seus habitants sense calendaris ni horaris prefixats.

 

Itinerari Sagarra

Descobreix alguns dels testimonis que han quedat del pas de la família Sagarra a Santa Coloma, de vegades en forma de noms de carrers, de places o d’equipaments, i d’altres en esperit i herència creativa.

Més informació

 

Ronda verda

Recorre el Parc Fluvial del Besós i el Parc de la Serralada de Marina en bicicleta a partir del circuit senyalitzat de camins i carrils bicicleta que travessa els grans sistemes naturals de la comarca del Barcelonès.

Més informació

 


 
 

Accediu a tota la informació sobre les rutes "Descobreix Santa Coloma" clicant l'imatge


banner decoratiu d'accés als itineraris pel patrimoni de Santa Coloma

banner d'enllaç a itinerari Sagarra