Conscients del gran impacte que suposa per a les famílies l’accés als llibres de text durant tot el període de l’educació obligatòria –primària i secundària–, es vol consolidar la universalització de la gratuïtat dels llibres de text durant aquest període del currículum escolar de cada nen o nena.
Santa Coloma de Gramenet és, també, una ciutat jove. La presència i la previsió d’infància de 0 a 3 anys és un fet, i l’ Ajuntament participa de la concepció que el procés educatiu dels infants comença als 0 anys. A aquesta convicció s’hi afegeix la de poder conciliar, en les millors condicions, la vida familiar i la vida laboral.
Establim la proposta de creació de cinc escoles bressol, amb capacitat per a 369 places. Aquestes són:
Per tal de complir les previsions d’escolarització pública i garantir al màxim l’escolarització de cada infant a prop del seu domicili, es planteja la creació de quatre noves línies d’escolarització a la ciutat.
En aquesta línia, i des de l’àmbit social, es vol continuar amb el desenvolupament d’un projecte de ciutat com a proposta global i enriquir aquesta proposta amb nous recursos i instruments, com els plans d’entorn i els plans educatius –i estratègics- de les escoles.
Pel que fa als centres escolars, seguirem millorant –los, com ja vàrem començar a fer en l’anterior mandat. Es continuarà treballant en la millora i la rehabilitació dels edificis escolars –els 26 CEIP, les escoles d’adults i les escoles d’educació especial–, amb la voluntat d’intervenir anualment en 24 centres educatius.
Les tecnologies de la informació i la comunicació han esdevingut eines socioculturals plenament incorporades a la nostra societat. Són eines de coneixement i de sociabilització. Cal, doncs, desplegar recursos per tal d’evitar el risc d’infoexclusió en determinats sectors de la població, especialment les dones i la gent gran.
Per evitar aquesta fractura digital entre la ciutadania, consolidarem, en centres cívics de la ciutat, cinc sales d’ordinadors i accés gratuït a Internet.