El procés participatiu

Durant els mesos d'octubre i novembre passat l'Ajuntament de Santa Coloma va posar en marxa un procés de participació per facilitar la contribució ciutadana, en forma d'aportació i suggeriment, al Pla d'Acció Municipal per als pròxims tres anys, el PAM 2008-2011. Un procés participatiu amb dos consultes que s’han complementat i han enriquit els processos de consulta precedents.

La campanya PARTICIPA! cercava l'aportació individual. Amb aquest fi es van habilitar 9 bústies de recollida dels qüestionaris i un espai web en pàgina principal de l’Ajuntament des del 26 d’octubre al 23 de novembre. Els qüestionaris dissenyats específicament per a la consulta estaven basats en quatre línies estratègiques de ciutat:

  1. Una Santa Coloma per a les persones
  2. Un espai públic i una ciutat que es renoven i avancen
  3. Una Santa Coloma cada cop més implicada
  4. Una ciutat sostenible i compromesa amb el medi ambient

El Consell General de Ciutat, màxim òrgan de participació de la ciutat, va debatre durant el matí del 24 de novembre, el Pla d'Acció Municipal. El resultat, en forma de dictamen, ha estat de 129 propostes sobre el document presentat per l'Ajuntament de Santa Coloma.

S’ha fet la recollida d’un total de 557 entrades (en format paper i format digital), traslladats a l’informe per a l’aprovació del PAM 2008-2011, en la sessió plenària celebrada el passat 17 de desembre. Les 9667 aportacions individuals, un cop integrades i recollides per una consultora externa, fan un total de 317 propostes agrupades.

L’Ajuntament de Santa Coloma va manifestar, en la sessió plenària del 17 de desembre, el compromís d’incloure i desenvolupar el màxim nombre d’aportacions dins de les possibilitats pressupostàries.

 
 

Memòria participativa del procés de consulta

Memoria Participativa
Descarrega del document complert. (PDF 253 Kb)